Guide: her er alt, du skal vide om permanente krøller

Guide: her er alt, du skal vide om permanente krøller

Når du hører om ‘permanente krøller’, ryger tankerne formentlig hen på store, krusede krøller, som man husker dem fra 80’erne. Men der er sket meget siden kendisser som Cher og Barbara Streisand bar de ikoniske  ‘perms’. I dag kan man nemlig lave smukke og naturlige permanente krøller i håret ud fra nye og bedre metoder, end man brugte dengang. 

Drømmer du om store fyldige krøller a la Julia Roberts eller smukke beachy-bølger a la Blake Lively? Så læs med her for at finde ud af om permanente krøller i håret er noget for dig.

Hvad er permanente krøller?

Permanente krøller, er krøller, der bliver i håret efter, de er lavet af lavet – som ordet antyder, er de permanente. Permanente krøller får man ved at ændre hårets tekstur ved hjælp af kemikalier, som påføres håret. Kort sagt får man krøller ved, at kemikalierne påføres i håret, og rulles op med hårculere. Behandlingen kan laves både med og uden varme, og hårculerne kan have forskellige størrelser afhængigt af, hvordan du ønsker, dine permanente krøller skal se ud. 

I dag bruger frisører nye og forbedrede teknikker til at skabe permanente krøller i håret. I stedet for at bruge hårculere af plastik, kan man for eksempel anvende stof til at vikle håret rundt om, for at skabe et mere naturligt og tilfældigt look.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Hvem kan få permanente krøller i håret?

Det er ikke alle typer hår, der kan få permanente krøller. Har du fået mange farvebehandlinger, eller er dit hår generelt slidt, vil permanente krøller formentlig ikke være en løsning for dig. Permanente krøller bliver altså pænest i ufarvet og sundt hår. 

Med det sagt kan permanente krøller være flot i langt de fleste længer, og du kan få lavet alt for små proptrækkerkrøller til store bløde bølger i håret.

Hvor længe holder permanente krøller?

Holdbarheden på permanente krøller er individuel og kommer an på din hårtype, men det mest almindelige er, at permanente krøller holder mellem 2-4 måneder. Det er dog vigtigt at huske, at din udgroning ikke vil have krøller, da håret ikke er blevet behandlet med permanentvæsken. Derfor vil tiden inden, de permanente krøller skal opfriskes, være kortere for nogen, end de vil være for andre. Har du for eksempel valgt at få små proptrækkerkrøller i lige hår, så vil din udgroning stå i stærk kontrast til de permanente krøller, og de vil kræve at opfrisket oftere.

Hvordan styler jeg permanente krøller?

Kemikalierne, man tilfører håret for at skabe permanente krøller, kan godt slide en del på håret. Da hårets tekstur ændres med permanentvæsken, er det vigtigt at pleje håret og have fokus på at bruge produkter, der både plejer og tilfører fugt til håret. Det er derfor også en god idé at bruge så lidt varme på håret som muligt ved at nedbringe brugen af stylingredskaber som glattejern og føntørre. 

Permanente krøller skal behandles som naturlige krøller. Krøllet hår har generelt brug for massere af fugt, da spidserne ikke får meget af hårets naturlige olier fra hovedbunden

Tre gode tips til stylingen af permanente krøller:

  1. Brug en diffuser, når du føntørrer dit hår. En diffuser er det lille plastikstykke, du sætter for enden af føntørren. Diffuseren vil sørge for at krøllerne holder formen bedre. 
  2. Brug hårprodukter, som er særligt tiltænkt krøllet hår. Det kan være både shampoo og conditioner, curlcream til styling, og nærende hårolier. 
  3. Bliv klippet ofte. Permanente krøller og krøller generelt tørrer hurtigt ud i spidserne, og de vil derfor se pænest ud, hvis de studset hver 2-3 måned.

Vi håber, du fandt inspiration og svar på dine spørgsmål med dette blogindlæg. Hos RODEO har vores dygtige frisører mange års erfaring med både styling og hårpleje rutiner, og de kan guide dig til, hvad der virker bedst for dig og dit hår.

Selvom permanente krøller er superlækre, er det desværre ikke noget vi tilbyder hos Rodeo endnu. Vi er altid åbne for forslag fra vores fantastiske kunder, og håber at kunne tilbyde det i fremtiden. 

Book en tid allerede i dag og få kvalificeret vejledning til din næste frisure.