Alt du skal vide om afblegning af hår

Alt du skal vide om afblegning af hår

Afbleget hår er meget populært og den perfekte løsning til dig, der trænger til at prøve noget helt nyt. Men går du og leger med tanken om at afblege dit hår, er der en række ting, du bør vide, før du kaster dig ud i det. For afblegning af håret kan i værste tilfælde helt ødelægge dit hår, hvis afblegningen ikke er lavet ordentligt. 

Læs med her og bliv klogere på afblegning af hår.

Afblegning af hår – hvordan foregår det?

Afblegning af håret sker gennem en kemisk proces, hvor pigmentet fjernes fra hårstråene og efterlader en lysere farve. Håret bliver lysere nu længere blegemidlet sidder i håret, da blegemidlet trækker mere pigment ud over tid. 

Der er forskel på, hvor meget dit hår lysnes af blegemidlet, da det vil afgøres af, hvor lyst håret er inden afblegningen. Den hårfarve, du har inden afblegningen af håret, vil derfor have en betydning for det resultat, du ender op med. Har du blond hår inden, du begynder din afblegning af håret, vil din farve formentligt blive mere platinblond efter afblegningen. Har du derimod mørkere hår, brunt eller sort, vil dit hår have en gullig eller brunrød fremtoning efter første påførsel af blegemidlet. Det vil derfor ofte kræve mere end en behandling at opnå blond og afbleget hår.

Den store guide til Ombré

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Hvad skal jeg forberede mig på, inden jeg afbleger mit hår?

Før du kaster dig ud i en afblegning af dit hår, er der en række ting, du bør overveje. Afblegning af håret er en stor beslutning, der er tidskrævende at vedligeholde, og det er ligeledes svært at fortryde behandlingen, når du først er gået i gang. Vi har derfor samlet en lille liste over de ting, der er vigtige at vide før man afbleger håret.

De ti vigtigste ting, du skal vide om afblegning af hår, er:

  1. Afblegning slider på håret, derfor skal du pleje håret mere end ufarvet hår
  2. Du skal klippes oftere, når du har afbleget hår, da dine spidser hurtigere vil tørre ud og spalte
  3. Du skal beskytte dit hår mod misfarvning, da afbleget hår let tager imod farve fra luften, forurening og kemikalier. 
  4. Når du er i solen, skal du beskytte håret med UV-spray på samme måde, som når du bruger solcreme på huden. Afbleget hår knækker nemt af, når det udsættes for store mængder af UV
  5. Når du bader i klorvand, enten i en pool eller i svømmehallen, så kan det misfarve dit hår og give det et grønligt skær. Det er derfor bedst helt at undgå klorvand på afbleget hår. 
  6. Du skal bruge en shampoo og balsam, der er speciallavet til afbleget hår for at holde den blonde nuance
  7. Afbleget hår skal vedligeholdes hver 5-6 uge, hvis du vil undgå en tydelig udgroning
  8. Det er en god idé at bruge en nærende hårkur 2-3 gange ugentligt 
  9. Det er muligt at afblege håret selv, men det er svært at opnå et godt resultat
  10. Hvis du drømmer om at få meget langt hår, kan en afblegning godt sætte en stopper for det. Dit hår vil nemlig langt hurtigere blive slidt i spidserne, og derfor skal det klippes af oftere.

Rådfør dig hos frisører med mange års erfaring med hårfarvning

Vi håber, du blev inspireret af dette blogindlæg. Mangler du flere råd og vejledning til, hvordan du får afbleget hår, så book en tid hos RODEO allerede i dag. Vores dygtige frisører har mange års erfaring med hårfarvning, og de vil kunne give en kvalificeret vurdering af, hvad der passer til dig og dit look.

Den store guide til Ombré

Rodeo 40% rabat på klip og farve