GUIDE: KORT HÅR | KORT HÅR TIL KVINDER I ALLE ALDRE - RODEO

GUIDE: KORT HÅR | KORT HÅR TIL KVINDER I ALLE ALDRE

Kort hår er for alle. Hvem vil ikke have en fin og praktisk frisure? Korthårsfrisuren er tilmed let at style og kræver færre styling-produkter. Hvis du har fint hår, vil en kort frisure desuden få det til at se kraftigere ud. 

Der er mange korte frisurer til kvinder at vælge imellem, så uanset om du netop har fejret din anden runde fødselsdag eller har voksne børn, er der er en korthårsfrisure, der passer dig. Spørgsmålet er, hvilken frisure, du skal vælge? 

Her har vi samlet 12 korte frisurer til fire forskellige aldersgrupper med eksempler fra kvinder, der bærer de korte lokker med stil.

Kort hår til kvinder i 20’erne – giv den gas

Hvis ikke man skal eksperimentere med sin frisure i 20’erne, hvornår skal man så? Kort hår er friskt, cool og en mulighed for virkelig at skille sig ud. Få inspiration til din nye eller næste korte frisure fra tre cool kvinder, som ikke er bange for at prøve nyt.

frisør rodeo

Kort frisure med sidecut

 

Sidecut kombineret med højt tilbagelænet hår. Så bliver det ikke mere glamrock’n’roll. Frisuren spiller på kontrasten, så du kombinerer et blødt, bølget look med en skarp kant. Gør som Miley Cyrus og få farvet håret platinblond som et ekstra statement.

 

Den skarpe page med pastelfarvet hår

 

Denne frisure forener den klassiske page med pastelfarvet hår, der stadig er en af tidens største tendenser. Frisuren er til dig, der gerne vil det korte hår, men som stadig vil kunne tage det om bag ørene. Her forener du en skarp klipning med en pastelfarve, hvilket giver dig et kantet, men sødt look. Tal med din frisør om den hårlængde, der passer dig bedst, og farv håret i din yndlingsfarve.

kort hår
frisør rodeo

Karseklippet 

 

Der er kort hår, og så er der kort hår. Det karseklippede look har vundet frem på det seneste, men ja – det er for de modige. Hvis du tør lade de lange lokker falde, får du til gengæld en frisure, der fremhæver dine ansigtstræk og giver fokus til smukke øreringe eller markeret makeup. Det behøver ikke være maskulint på militær-måden. Se for eksempel Cara Delevingne, der med sit afblegede, plyssede look stadig ser feminin ud.

Korte frisurer til kvinder i 30’erne – smukt og praktisk

Der er fart på kvinder i 30’erne. Mange har ofte travlt med karriere, mand, børn, venner og alt derimellem. Derfor ser man mange kvinder klippe det lange hår af og få en pæn korthårsfrisure, som er hurtigere at sætte om morgenen, inden de skal ud af døren. Her er tre flotte eksempler fra tre seje kvinder.

The pixie cut

 

The pixie cut er en klassiker inden for kort hår, og det er der en god grund til. Den klæder de fleste, er nem at holde og er feminin. Den er især praktisk til dig med fint, skandinavisk hår, da denne korte frisure får dit hår til at se fyldigere og kraftigere ud. Frisuren kan nemt blive rå, men som skuespilleren Michelle Williams viser her, kan frisuren også være elegant og drenget på den underspillede måde med en sideskilning og redt hår. 

frisør rodeo
frisør rodeo

Lidt længere pixie cut

 

En helt kort pixie cut er måske for voldsom, hvis det er første gang, du skal have kort hår. Prøv i stedet som skuespilleren Anne Hathaway at få en lidt længere pixie-frisure. Denne lidt længere pixie cut passer til de fleste ansigter og er sofistikeret og afslappet. Her er får du længere pandehår, der skråner ned og fremhæver dine træk.

Den volumiøse pixie cut

 

Der er også en pixie cut til dig, der går efter det edgy, androgyne look. Frisuren er kort i siderne, men længere på toppen, som du hurtigt kan style og få mere volumen. Her er det skuespilleren kendt fra Orange is the New Black, Ruby Rose, som forener det maskuline med det kvindelige.

frisør rodeo

Korthårsfrisurer til kvinder i 40’erne – Flot og elegant  

40 er en skøn alder, hvor du er rig på erfaringer og kender dig selv. Måske er det den perfekte tid til at prøve noget nyt og få en kort frisure? Her har du tre chikke eksempler fra kvinder, der alle er over 40, fitte og friske.

frisør rodeo

Den pjuskede page

 

Langt pandehår, der bølger ud i en kort pjusket pagefrisure. Så bliver det ikke mere luksuriøst og chikt. Frisuren er især til dig, der har mod på at få en kort frisure, men som ikke er klar til at tage skridtet fuldt ud. Her viser skuespiller Katie Holmes en graciøs pjusket page.

Salt og peber pixie cut

 

De grå hår finder vej til os alle før eller siden, og hvorfor ikke bære dem med stolthed? Den korte pixie cut fremhæver ikke kun dit ansigt, men også din hårfarve, hvorved du stolt kan fremvise din naturlige farvepalette. Med volumen på toppen får du et moderne og frisk look.

v
frisør rodeo

Den lange pixie cut

 

Er du hverken til page eller pixie cut vil du måske synes om en lang pixie cut. Her går håret i siderne ned over ørene, og du får langt pandehår, der skråner ned over ansigt. Resultatet er en smuk, yndefuld frisure.

Kort hår til kvinder over 50 – nej, det behøver ikke være konet

Nogle mener, at langt hår kun er for unge kvinder og derfor går til frisøren, efter de er fyldt 50 for at klippe sig korthåret. Vi er vilde med kort hår og synes det klæder kvinder i alle aldre. Bliv inspireret til din nye (eller næste) korte frisure herunder – fordi du har lyst, ikke pga. din alder. 

Den korte pixie cut til sølvhåret

 

The pixie cut er en klassiker. Skuespiller Jamie Lee Curtis er det perfekte eksempel på, at en grå og kortklippet manke også er flot, selvom din alder for længst er blevet højere end din skostørrelse. Pixie cut-frisuren fremhæver dine træk og er nem at sætte til både hverdag og fest.

frisør rodeo
v

Tilbagestråget page

 

Kort hår behøver ikke give et kantet look. Er du mere til det bløde, så prøv en kort page med halvlangt, skråt pandehår. Det korte hår er let at sætte, passer til både hverdags-garderoben og festtøjet og giver dig et feminint udtryk uden at være kedeligt.

Page og pandehår

 

Det legendariske stilikon og chefredaktør på Vogue, Anna Wintour, har båret en skarp page og lige pandehår i årtier. Frisuren er og bliver en klassiker, som du sjældent går galt i byen med. Om du farver håret eller lader de grå hår vokse, står pagen flot til et elegant og tidsløst look.

frisør rodeo

Er du alligevel i tvivl, om du skal klippe dig korthåret?

Uanset hvilket frisure, du vil prøve, bør du altid tale med din frisør. Hos Rodeo får du kvalificeret råd og vejledning baseret på, din hovedform, din hårtype og hverdag.  

Hvis du stadig ikke er overbevist om kort hår, er der heldigvis mange andre chikke frisurer at vælge imellem. Måske er det i år, du skal have grydehår, som er ved at gøre et comeback. 

Vil du beholde dine lange lokker, så find inspiration til mellemlangt hår eller krøller

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andre artikler