HER ER ALT, DU SKAL VIDE OM STYLING AF KRØLLER I 2022

Her er alt, du skal vide om stylingen af krøller i 2023

Krøllet hår er smukt, men det er ikke altid nemt at have med at gøre. Krøllet hår har nemlig en anden struktur, og det betyder, at det kræver lidt mere styling og pleje end andre typer hår. 

Men med den rigtige rutine, der passer til krøllet hår, kan du let få smukke, to-die-for krøller. Læs med her og find ud af, hvordan du lærer at style dine krøller.

Ja – der er mange ting, man skal overveje før man klipper lokkerne, men én ting er sikkert, finder du den rigtige korte frisure, så kan kort hår både være elegant, feminint og råt på samme tid.

Fugt er vigtigt for stylingen af krøller

Det kræver mod at tage springet ud i en kort frisure – især hvis du altid har haft langt hår. At klippe sit hår kort kan ændre ens udseende meget, men for langt de fleste kvinder er korte frisurer flot, hvis man vælger den rigtige frisure til ens ansigtsform. Når du skal vælge mellem de korte frisurer, skal du først kigge på din ansigtsform.

Er din ansigtsform oval, hjerteformet, rund eller kantet? 
Hvis du har en oval ansigtsform, er du en af de heldige – Kvinder med denne ansigtsform kan nemlig bære langt de fleste korte frisurer. Har du derimod har et rundere ansigt, er det værd at kigge efter en kort frisure, der indrammer og får ansigtet til at se længere ud.  Her kan langt pandehår i siderne – såkaldte gardiner – være din bedste ven. Gardinerne skal klippes til lige omkring kindbenene – det får ansigtet til at virke længere. 

Hjerteformede ansigter skal sigte efter korte frisurer med mere volumen på toppen – Det er med til at skabe mere harmoni i ansigtet, da det får hagen til fremstå bredere.

Her kan du se nogle af de flotteste korte frisurer til kvinder. Find din til næste korte frisure, ved at lade dig inspirere af kendisserne her.

Fugt er vigtigt for stylingen af krøller

Den bedste måde at holde formen på dine krøller, og forhindre krus og slid, er ved at lade håret lufttørre. Krøller reagerer ikke godt på varm luft, derfor kan det være en fordel helt at undgå hårtørring med varme, hvis du vil forhindre, at dine krøller ryger ud af form. 

Dine krøller bliver ikke pæne af at blive tørret med et bomuldshåndklæde – det flader nemlig krøllerne ud. Du kan istedet skifte håndklædet ud med en T-shirt og vikle det om håret, efter du har vasket det. Det bløde bomuldsstof har en god sugeevne, og det er langt blidere mod håret og bevarer derved formen på krøllerne langt bedre. 

Hvis du vil føntørre dine krøller, er det en fordel, at bruge en hårtørre med en diffuser. En diffuser er et stykke, man kan sætte forenden af en hårtørre. En diffuser er velegnet til krøller, da den løfter håret samtidig med den tørrer og du undgår derfor kruset hår. 

Tør altid dine krøller, mens du vender hovedet nedad – og brug en lav hastighed og varme, når du tørrer håret. Sådan bevarer du bedst formen på dine krøller, ved at undgå at blæse krøllerne ud.

Hvilken slags krøller har du?

Alle slags krøller er forskellige – de varierer fra person til person. Produkterne du skal anvende til dine krøller, afhænger derfor også af hvilken slags krøllet hår, du har.

Hvis du har almindeligt til tykt hår, kan du bruge hårolie og mousse til dine krøller. Brug produkterne i fugtigt hår og red håret ud med en kam efterfølgende.

Har du tyndt hår, er det bedst at være forsigtig med at bruge for meget produkt i håret ad gangen. Krøller i tyndt hår falder nemlig hurtigt ud af form. Derfor er det vigtigt ikke at bruge produkter, der er for fugtmættede. En saltvandspray kan være god til at skabe definition til krøller i tyndt – brug den i håndklædetørt hår, her opnår du det flotteste resultat.

Krøller har bedst af at blive klippet ofte

Krøllet hår bliver hurtigere slidt og tørrer ud langt hurtigere end andre typer hår. Det vil derfor det også skulle klippes oftere end eksempelvis glat hår, og du får hurtigere spaltede spidser end andre, der ikke har krøller. Derfor er det bedst at gå til frisøren hver 3-4 måned for at få klippet spidserne, så du sørger for, at dine krøller holder formen.

Vi håber, at dette indlæg kunne inspirere dig i stylingen og plejen af dine krøller. Hvis du har brug for mere hjælp og rådgivning til styling af krøllet hår, så tøv endelig ikke med at booke en tid her hos RODEO allerede i dag. (tryk blot oppe i højre hjørne på BOOK TID), hvis du ønsker at få stylet dit kommende look hos en af vores frisører i København.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andre artikler