Guide: Sådan virker tørshampoo | RODEO

Guide: sådan virker tørshampoo

Tørshampoo er et hårprodukt, der reducerer olie, fedt og snavs i håret. Modsat almindelig shampoo og conditioner, kan tørshampoo bruges, når håret er tørt – deraf kommer navnet selvfølgelig. 

Tørshampoo behøver ikke at blive vasket ud af håret, og det kan typisk anvendes fra hovedets isse.

Guide: sådan virker tørshampoo

Sådan virker det

Din hovedbund er dækket af hårsække. Disse hårsække sprøjter ikke just bare hår ud. De producerer talg, som er den naturlige olie, der blødgør din hovedbund og hjælper med at beskytte huden inden under. Som din dag går, og du måske oparbejder noget sved og bruger tid udenfor, samler sved og olie fra hovedbunden sig i dit hår. Det kan også være, hvis dit hår begynder at lugte af eksempelvis cigaretter – hvis du er til arrangementer, i byen eller hvor du måtte befinde dig, hvor lugten kunne begynde at ophobe sig. 

En vis mængde af olie i hovedbunden er ganske normal, men når olien bygger sig op, giver det dit hår en meget fedtet fremtoning. 

Det kan være ganske tidskrævende at vaske, føntørre og at style sit hår i løbet af dagen, og det er reelt set ikke særligt sundt for håret at gøre flere gange dagligt. Her kommer tørshampoo ind i billedet. 

Tørshampoo består af alkohol og aktive ingredienser, der suger olie og sved ud af håret. Når du fjerner olien i håret, vil det få håret til at fremstå mere rent. Derudover indeholder de fleste tørshampooer ligeledes en duft, som kan få håret til at dufte friskt imellem vask.

Er tørshampoo effektivt?

Afhængigt af dit hårs tekstur vil tørshampoo højst sandsynligt få dit hår til at se mindre olieret ud. Det er dog vigtigt, at du ikke lader dig rive med af ordet ‘shampoo’ i produktets navn. Tørshampoo kan ikke bruges til at rense dit hår. 

Tørshampoo bruges til at modvirke snavs og fedt i hovedbunden, men produktet kan ikke bruges som erstatning til at vaske håret med shampoo. I virkeligheden skal du overveje, hvor meget du bruger tørshampoo. Et overforbrug kan føre til en kløende og tør hovedbund.

Sådan bruger du den

Din brug af tørshampoo varierer typisk omkring:

 • hårtype
 • hårets tekstur
 • længde
 • Hårets olieholdighed

   

Du kan bruge følgende steps, når du skal bruge tørshampooen. 

 1. Påfør tørshampooen når håret er tørt.
 2. Hold shampooen ca. 10-15 cm væk fra din isse.
 3. Spray en lille mængde direkte ind i dine hårrødder. 
 4. Massér tørshampooen ind i håret med dine fingre. 
 5. Hvis du ønsker, kan du bruge kold luft fra en føntørrer til at give håret noget ekstra volumen, sådan at shampooen tørrer i hovedbunden.

Tørshampoos hos RODEO 

Hos RODEO forhandler vi en række tørshampoos, og i den forbindelse er der særligt to af dem, vi vil fremhæve. 

Den ene er Living Proofs Perfect hair Day. Denne er faktisk designet til at kunne rense endnu dybere end en almindelig shampoo ved at absorbere olie, sved og lugt. Den var oprindeligt designet til at imitere en almindelig shampoo og effekten af denne, som skulle give lignende resultater. Men tørshampooen endte med nærmest at være mere effektiv. 

Tilsvarende har vi Kevin Murphys Fresh.Hair. Denne har lignende effekter, og så indeholder den citrusolie, som konstant opfrisker og deodoriserer håret med en lækker duft, imens den leverer antioxidanter, der gavner og shiner dit hår. Kevin Murphys Fresh.Hair er skabt med udgangspunkt i at reducere miljøfodaftryk, og for hvert produkt de sælger, og vi køber af Kevin Murphy, laver virksomheden et økonomisk bidrag til at reducere den globale kuldioxidudledning. 

I RODEO vejleder vi med glæde i vores forskellige tørshampoos og særligt de to ovenstående ligeledes. Book en tid eller kom ned forbi en af vores saloner til en snak med vores professionelle frisører. Vi forhandler en lang række tørshampooos. Rigtig god fornøjelse.