Driller din hovedbund? Sådan slipper du for en tør og kløende hovedbund

Driller din hovedbund for tiden? Sådan slipper du for en tør og kløende hovedbund

Sommeren står for døren og de varmere himmelstrøg og temperaturskift gør hovedbunden tør og kløende. Det er helt almindeligt, at vores hovedbund reagerer, når vi går ind i en ny sæson, men det er ikke desto mindre irriterende at døje med kløe og skæl. 

Læs med her og se, hvordan du kommer af med en tør og kløende hovedbund.

Hvorfor får man en tør og kløende hovedbund?

Når vejret skifter fra koldere temperaturer til varmere og fugtigere vejr sker det ofte, at hovedbunden reagerer. Det kan resultere i en kløende og tør hovedbund, og nogle gange små, hvide flager ved hårgrænsen. Skiftende temperaturer kan skabe en ubalance i hovedbunden, og det kan også få dit hår til at fedte og klaske mere end normalt. 

Ligesom på resten af vores krop har hovedbunden talgkirtler, der udløser talg for at beskytte mod udtørring og bakteriedannelse. Skiftende temperaturer kan få din hovedbund til at udtørre, men omvendt kan det også få hovedbunden til at producere mere talg. Det er denne overproduktion af talg, der kan få dit hår til at se mere fedtet ud. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Når hovedbunden driller, er det en række ting, du selv kan gøre for at komme problemet til livs. Har du fx tænkt over de produkter, du bruger på håret? Husket at drikke nok vand? Eller skiftet din yndlings shampoo ud med én fra et andet mærke?

Læs herunder, hvad du selv kan gøre for at modvirke en tør, kløende eller fedtet hovedbund.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Guide: sådan virker tørshampoo

Kig på dine produkter til håret

Når din hovedbund driller, er det en god idé at tage et kig på de produkter, du bruger på håret. Mange produkter til håret indeholder kemikalier, der affugter håret og hovedbunden. Kemikalierne kan være skrappe for hovedbunden og kan gøre ondt værre i en periode, hvor din hovedbund er udfordret af vejr og temperaturskift. 

Sørg derfor for at vælge både en shampoo og balsam, der tilfører håret ekstra fugt i perioder, hvor sæsonen skifter.  Når du vasker dit hår, så husk også at bruge en balsam både i spidserne og hovedbunden for at udnytte produktet maksimalt og samtidigt undgå hvide flager og kløe. 

Drik (nok) vand 

Du har sikkert hørt det før, men der er noget om snakken. At drikke nok vand er ikke bare vigtigt for dit generelle velvære og din hud – vand er nemlig altgørende for din hovedbunds sundhed. Det er også et nemt sted at sætte ind over for, hvis din hovedbund driller, og du døjer med små, irriterende flager. Når din hovedbund er tør og kløende kan det skyldes dehydrering – sørg derfor altid for at drikke nok vand. Omkring 1,5 liter vand om dagen er det anbefalede for at modvirke tørhed og flager i hovedbunden.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Undgå at lade dit hår lufttøre

Når du døjer med en tør og kløende hovedbund, er det vigtigt ikke lade håret være vådt i længere tid. Det våde og kolde hår kan godt irritere hovedbunden endnu mere og lede til mere irritation og endda gøre håret mere fedtet. 

Sørg derfor altid for at føntørre håret, indtil det er helt tørt. Brug altid middelvarme for at undgå irritation og i det hele taget undgå at vaske håret for ofte, da det kan lede til mere udtøring og kløe.

Spis dig til en sund hovedbund

Fedtstoffer gennem kosten er vigtige for vores generelle sundhed, men også vigtige for at opretholde en sund balance i hovedbunden. Omega-3 fedtsyrer er essentielle for vores sundhed, og er fedtstoffer kroppen ikke producerer selv. Det er derfor vigigt, at få omega-3 gennem kosten for at tilføre hovedbunden de olier, der holder den sund. 

Fede fisk som laks, sild og makrel er rige på fedtstoffet, og det findes også i plantekilder som græskarfro, avokado, hørfrøolie og valnødder.