Inspiration: Hvilket etageklip skal du vælge?

Etageklip i tykt, tyndt hår og forskellige ansigtsformer

… Her har du mulighed for at blive inspireret til dit næste etageklip! Hvis dit hår nemt bliver fladt, er silkeblødt, og du altid har ønsket dig mere volumen i håret, så er et etageklip måske løsningen. Ved at få lavet et etageklip kan du nemlig skabe volumen i dit hår.

De fleste kender til det at have en dårlig hårdag. Etageklipningen kan faktisk være med til at reducere antallet af disse.

Herunder kan du læse med om hvordan du kan overveje at vælge dit etageklip – alt efter hvilken hår type du har, og hvilken ansigtsform du har.

Hvad er et etageklip?

Hvis vi lige starter med at gå et skridt tilbage, så giver det god mening at definere, hvad et etageklip er. 

Når håret klippes i etager, vil det ganske enkelt sige, at dit hår klippes i to eller flere længder. Etagernes længder varierer på baggrund af den stil, du ønsker, samt volumen i dit hår. Nedenfor kan du læse mere om forskellige hår typer og mulige måder at style etageklipningen på.

Etageklip i tykt hår

I tykt hår hvor volumen forekommer mere naturligt, kan det være en ide at få klippet etageklip for at få taget noget af tyngden af håret. På den måde bliver håret mindre voluminøst og mere medgørligt at arbejde med. 

frisør Ørestad
Extensions

Etageklip i tyndt hår

Hvis du har silkeblødt, fint hår, som ikke har lige så meget fylde og er helt glat, og du ønsker mere volume i håret, så kan det være en ide med etageklip. Her er med til at give dit silkebløde hår mere volumen. På den måde ender det ikke med at være fladt sidst på dagen.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Etageklip til kvadratisk ansigtsform

Etageklip til et kvadratisk ansigtsform kan blødgøre firkantede ansigtstræk. Her kan frisuren sammen med en kvadratisk ansigtsform gøre det lettere at fremhæve bølger og at fremhæve det naturlige fald i håret. Glat hår til en kvadratisk ansigtsform kan få din hovedform til at fremstå mere firkantet og kantet, så her kan etageklippet hjælpe mod dette.

Etageklip til runde ansigtsformer

Til runde ansigtsformer giver etageklippet dit ansigt længde. Denne klippeform kan give mere volumen på toppen og mindske volumen i siderne. Lokkernes længde kan eksempelvis gå ned over kæbelinjen, således at dit look kan fremstå mindre rundt.

Etageklip til aflange ansigtsformer

Etageklip til et aflangt ansigtsform kan i høj grad overvejes, især hvis dit hår er langt. Langt og fladt hår til aflange ansigtsformer får din ansigtsform til at se endnu længere ud. Etageklip kan medvirke til at få dit hår til at se kortere ud, og mere volumen giver din ansigtsform et løft, så det ikke bliver trukket ned og ser ekstra langt ud.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Etageklip til ovale ansigtsformer

Til ovale ansigtsformer kan man få etageklippet, som kan mindske volumen på toppen, og dermed fordeler etagen ud over hele håret og ikke kun på toppen.

Etageklip til hjerteformet ansigtsformer

Til den hjerteformede ansigtsform kan du med fordel gå med en frisure, der har volumen i siderne, og som har lidt længde. Du bør undgå det helt korte hår med for meget fylde og undgå etageklip på toppen, da dette giver for meget fylde, og får din ansigtsform til at se større ud. Her kan du med fordel gå efter lange etager som først starter efter dine kindben.

Din vejledning til frisurer i 2023 starter hos RODEO

Vi håber, at du har fundet inspiration til hvilket etageklip, som passer bedst til dig ud fra dette blogindlæg. Mangler du hjælp og råd til hvilken etageklip som passer bedst til din ansigtsform, så book allerede en tid i dag hos RODEO.