Hårtab hos kvinder: Er du i tvivl om, du taber for meget hår?

Hårtab hos kvinder: Er du i tvivl om, du taber for meget hår?

Hårtab. Det kan virkelig ødelægge selvværdet, og så er det noget, vi ofte forbinder med midaldrende mænd – men faktisk er det op mod 40 procent af alle kvinder over 50, der oplever hårtab i større eller mindre grad. Det er derfor de fleste kvinder, der på et tidspunkt i deres liv vil opleve at tabe hår, og måske endda meget af det i perioder. 

Læs med her og se, hvad du selv kan gøre for at komme problemet til livs.

Hvor meget hårtab er for meget?

Det er normalt at miste mellem 50-100 hår i løbet af en dag. Mister du mere hår end det, kan det siges at være mere end almindeligt hårtab. Det kan dog være svært at vurdere, da det er de færreste, der render rundt og samler hårstrå ind og tæller dem. Det er eksempelvis også almindeligt at opleve et større hårtab de dage, hvor man vasker håret. Det er ikke, fordi man vasker håret, at hårstråene falder af – det er blot de løse hårstrå fra dagen inden, der ikke er faldet af endnu, der ryger med ud med vasken. 

Hvis du er i tvivl om, du mister for meget hår, kan det være en god idé at holde øje med hårtabet over lidt tid. Der er en række lette metoder, du kan bruge til at overvåge dit hårtab. Den første er at holde øje med din hårbørste: rens den gerne inden brug, og læg herefter mærke til, om der kommer flere hår med ud end normalt, når du børster håret. Du kan også sørge for at sove med et hvidt hovedpudebetræk og lægge mærke til, hvor mange hår der er på hovedpuden om morgenen. 

En anden metode er at kigge på din skilning: har den ændret form? måske er den mere ujævn, måske er den bredere end før?

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Hvorfor får kvinder hårtab?

Hårtab hos kvinder kan skyldes mange ting. De mest udbredte årsager til hårtab hos kvinder er stress, overgangsalder, vægttab, vitaminmangel, genetik og i sjældne tilfælde sygdom. De fleste kvinder vil på et tidspunkt i deres liv opleve hårtab, og der er derfor ingen grund til panik, hvis du fælder mere end normalt i en periode. Men oplever du vedvarende hårtab, bør det være en kilde til bekymring og det anbefales her, at du tilses af en læge.

Hvad kan jeg selv gøre for at forhindre hårtab?

Nogle gange skyldes hårtab hos kvinder dårlige vaner eller en usund livsstil. Oplever du hårtab, så se herunder, hvilke dårlige vaner, du helt bør undgå:

  • Rygning, da det forhindrer blodforsyningen til håret og frarøver håret den ilt, det er afhængigt af for at trives. Rygning forstyrrer hårets naturlige vækst og kan føre til hårtab. Det er derfor en god idé at kvitte smøgerne – hvis man gerne vil forhindre høje tindinger og styrke sit overordnede helbred. 
  •  At få for lidt søvn. Søvn er helt central for menneskers overordnede helbred og velvære, og det er derfor vigtigt at prioritere, hvis man gerne vil undgå begyndende hårtab og høje tindinger. Minimum otte timers søvn per nat siges at være vigtigt for at give kroppen den hvile, som den har brug for.
  • Dårlig kost. Dårlig kost kan lede til hårtab og derfor fremskynde høje tindinger. Det er derfor vigtigt at spise sundt og varieret, hvis du gerne vil undgå at tabe håret før tid. Kost styrer ikke alene, hvor sundt håret er – men det kan være med til at styrke hårets kvalitet. Fede fisk, grønne grøntsager og fuldkorn er dine bedste venner, hvis du gerne vil give dit hår gode forudsætninger for at blive på dit hoved i lang tid.

Vi håber, at dette blogindlæg gjorde dig klogere på hårtab hos kvinder. Mangler du flere råd eller mere vejledning til, hvordan du undgår hårtab – så book en tid hos RODEO allerede i dag. Vores dygtige frisører har mange års erfaring med hårpleje og gode rutiner, og de vil kunne guide dig til, hvordan du bedst passer på dit hår.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Rodeo 40% rabat på klip og farve