Din ultimative guide til skin fade - RODEO

Din ultimative guide til en skin fade - her er hvad du skal vide

Skin fade er nu om dage på mange mænds læber, og det er en frisure, som har vundet stort terræn verden over. Frisuren er flatterende, den passer stort set alle mennesker, og den har en omgående effekt på dit look, således at du fremstår stilfuld, skarp og velsoigneret. 

I denne guide har vi samlet alt det, du skal vide om skin fades, således at du konstant kan holde din frisure skarp.

Hvad er en skin fade? 

Lad os starte med at definere frisuren. En klassisk skin fade involverer, at håret klippes til  gradvist at stige i længde fra det korteste hår i nakken til det længste hår på toppen. En skarp skinfade bør gerne laves, så hårene blendes så godt, at det er svært at se, hvor faden ender. Hvor længden i beyndelsen og centralt faden er relativt defineret, er længden på toppen noget man selv kan bestemme. Her er der ikke på samme måde begrænsninger i frisuren. En skinfade involverer således også, at der efterlades meget lidt hår i begyndelsen af faden – klippet udføres med cirka 6 millimeter, og det udføres utroligt tæt på hovedbunden i begyndelses – deraf er navnet relateret til ‘skin’. 

Skin fades er også tidligere blevet klassificeret som “military cuts”, da de i første omgang kom fra det amerikanske militær igennem 1940erne og 50erne. 

Skin fades er et populært valg, når man ønsker en større kontrast og en mere defineret frisure.

De forskellige typer af skin fade

Der findes en række forskellige variationer af skin fades, som du kan få lavet.

High skin fade

Heriblandt high skin fade, hvor transitionen fra kort til langt hår er placeret længere oppe på hovedet. Her sidder din fade typisk omkring den sidste tredjedel af hovedet, og den er den mest dramatiske eller iøjenfaldende af alle skin fades.

Mid skin fade

Dernæst har du mid skin faden, som typisk er den mest universelle skin fade. Denne variation involverer en forholdsvis lige balance imellem dit korte og lange hår, hvor skilningen mellem kort og længere hår sidder omkring midten af dit hoved. 

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Den store guide til Ombré

Low Skin Fade

Slutteligt har du en low skin fade, hvor skilningen og faden begynder lige over dine ører. Denne er altså helt lav og er også blevet mere og mere populær. 

Iblandt disse variationer er der en lang række stylings, som kan udføres i forlængelse af din skin fade. En styling på en mid skin fade er eksempelvis en “Pompardour” på toppen af en mid skin fade. Denne traditionelle James Dean inspirerede stil fremhæver i højere grad dit ansigt. Håret på toppen stryges her tilbage og er komplimenteret af faden.

Hvordan vedligeholder du din fade? 

Hvis du ønsker at holde din skin fade frisk, så er det vores anbefaling, at du får det gjort hver uge, hver anden uge eller hver tredje uge. Frisuren kræver nemlig en del vedligeholdelse. Det afhænger naturligvis også af din hårvækst, og hvor hurtigt dine hår vokser ud igen. 

Når du får lavet en skin fade frisure betyder det altså, at du bør vedligeholde det forholdsvis ofte. Det er vigtigt at vide, inden man eventuelt overvejer at få lavet den. Hos RODEO har vi mange års erfaring med skin fades, og vi har frisører som er utroligt passionerede omkring frisuren. Tag for eksempel Jonas i vores salon i København K. Han er både dygtig og dybt passioneret omkring skarpe kanter og skin fades. 

Du skal være meget velkommen til at konsultere og rådføre dig hos os, inden du laver en booking både via telefon, eller hvis du kommer forbi en af vores saloner. Vi er her for at hjælpe. Du kan dog også foretage din booking direkte via linket her. Vi glæder os til at se dig i RODEO.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Den store guide til Ombré