Den store guide til Ombré

Selvom Ombré langt fra er en ny hårtrend, mener vi stadig, at den populære farvemetode fortjener mere opmærksomhed. Ombré er blevet spottet på et hav af kendisser herunder selveste Queen B og it-girl Alexa Chung. 

Ombré er den perfekte kombination af chicness og ‘I just woke up like this’ – og så er den populære hårtrend tilmed nem at vedligeholde og kræver færre besøg hos frisøren end andre farvemetoder. 

Med det sagt kan det stadig være nervepirrende at springe ud i en ny highlighting metode – men bare rolig, vi har din ryg. Læs med her og se, hvorfor du bør prøve Ombré næste gang, du sætter dig i frisørstolen. 

Hvad er Ombré?

Ombré er lånt fra det franske sprog og betyder ‘skygge’. Ombré hårfarve betyder, at man enten lysner håret fra mørk til lys eller omvendt. Ombré er en farvemetode, hvor håret inddeles i to kontrasterende hårsektioner. De to hårsektioner blandes herefter gradvist fra den ene nuance til den anden. Typisk vil man ved Ombré lysne brunt hår til lyst – dvs at håret er mørkere ved hårbunden og lysere i spidserne. 

Ombré er en hårfarvetrend, der stammer fra 2008. Under finanskrisen begyndte flere kvinder at lede efter alternativer til de mange frisørbesøg, de færreste havde råd til i den periode – og det resulterede i at Ombré blev en populær trend. 

Ombré har for alvor fået sit helt store comeback i 2022 – og det kan måske forklares med de store økonomiske udsving, der er opstået efter corona, som har påvirket os alle. 

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Den store guide til Ombré

Hvem kan få Ombré?

Det gode ved Ombré er, at det kan laves i stort set alle typer hår og hårfarver. Generelt laves Ombré på hår, der har en mørk bund, hvor længderne lysnes – men metoden kan sagtens laves i lyst hår, hvor ‘faden’ eller skyggen laves mørkere. Det hedder bare en omvendt ombré.

Hvorfor skal jeg få lavet ombré?

Udover de åbenlyse æstetiske årsager, og at ombré er den korte vej til selvtillid og lækkert hår, er der faktisk en del andre fordele ved at kaste sig ud i et ombré-look. 

Først og fremmest er ombré blandt de billigste hårfarvemetoder, der findes. Ombré er billig, fordi den behøver ikke at genopfriskes ofte – faktisk kan du vente mange måneder mellem besøgene hos frisøren. Håret farves langt fra hovedbunden og hele humlen bag looket, er netop de to farvesektioner, der kontrasterer med hinanden. 

Ombré er derfor den idéelle metode til dig, der er på udkig efter en hårfarve, der kræver minimal vedligeholdelse. 

Ombré er en ideel mulighed for både at skabe unikke men også naturlige looks. Du kan enten vælge en ombré, hvor kontrasten mellem de to hårsektioner er mere subtil, eller du kan vælge at makse ud med to farverige kontraster. 

Om du vil være vild og vovet, eller ønsker et mere naturligt udseende med flotte kontraster – er ombré den perfekte metode til at skabe et unikt farvespil, der kan skræddersys efter behov. 

Balayage vs Ombre? Hvad er forskellen?

Balayage og Ombré er to teknikker, der ofte forveksles med hinanden. ‘Balayage’ betyder at feje på fransk. Og ombré betyder som tidligere nævnt ‘skygge’.

Kort sagt er balayage en metode, der anvendes til at påføre farve og ombré er mere et udtryk eller effekt, man ønsker at skabe i håret. 

Ombré laves typisk vandret, hvor ‘faden’ eller skyggen derfor vil synes som et tværsnit i håret. Ved balayge farves sektionerne derimod lodret med ‘fejende’ strøg i håret og ved ombré forsøger man at skabe en fuld mætning af den farvede sektion. 

Fælles for de metoder er, at de er meget nemme at vedligeholde, da de farvede sektioner ikke laves på samme vis som almindelig folie-highlights.

Hvordan plejer jeg ombré-farvet hår?

Farvet hår kræver generelt mere pleje end ufarvet hår. Når du farver hår, er det vigtigt at have gode hårplejerutiner, der inkluderer ugentlige hårkure og hårprodukter lavet specielt til farvet hår. 

Afblegning af håret nedbryder hårets struktur, og det kan godt lede til at håret har lettere ved at tørre ud og spalte. Fugtholdige og plejende hårprodukter vil derfor være din bedste ven, hvis du vælger at kaste dig ud i en ombré.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Den store guide til Ombré