Hvad er Balayage? - Alt om den populære hårtrend, der er på alles læber
Balayage

Hvad er Balayage? - Alt om den populære hårtrend, der er på alles læber

Balay… hvad for noget? Nej, du er ikke den eneste, som synes, at ’balayage’ er svært at udtale – men bare rolig – læs med her og find ud af alt det, der er værd at vide om den populære hårfarvetrend, og få afklaret, om det er noget, du tør kaste dig ud i.

Se priserne for balayage her. 

Den store guide til Ombré

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Hvad er balayage?

Balayage er en hårfarveteknik, der giver dig naturligt, solkysset og ’beachy’ hår. Det er også den ultimative hårtrend for kvinden, der ikke ønsker skarpe udgroninger eller for meget vedligeholdelse. Teknikken giver nemlig ikke udgroninger på samme måde som andre hårfarveteknikker, da håret farves et stykke fra bunden. Balayage teknikken har eksisteret i noget tid, men den har for alvor sneget sig tilbage i frisørsalonerne som en af de mest populære og efterspurgte stilarter. 

Ordet ’balayage’ stammer fra fransk og betyder ’strøg’ – og det er præcis, hvad frisøren gør med denne teknik. Balayage er nemlig en frihåndsteknik, hvor frisøren inddeler håret i sektioner og ’maler’ direkte på håret med bløde penselstrøg. Ved at frisøren maler direkte på håret, opnår man et langt mere naturligt resultat, uden for store kontraster, som fx kommer ved almindelige reflekser.

frisør rodeo
Balayage

Hvordan laves balayage?

Ved balayage metoden bruger frisøren ikke folie, som ved andre farveteknikker. Det betyder også, at resultatet bliver mindre ”perfekt” og afspejler derfor mere, hvordan håret ser ud efter en sommer med sol og strand end et look, hvor det ligner, at du netop har været en tur til frisøren. Med balayage teknikken starter frisøren med at farve et stykke fra bunden, og det males på, så spidserne er lysere end håret, som er tættere mod bunden. 

Hvis du nogensinde har været bekymret for at have deciderede ’striber’ efter et besøg hos frisøren, så er balayage en sikker måde at undgå den hårde kontrast mellem farverne.

Hvorfor er balayage så populært?

Der er sket meget indenfor hårfarveteknik de senere år, og balayage er blevet en af de største og mest udbredte trends. Selvom metoden har eksisteret i noget tid, er det først for nyligt, at den for alvor har opnået sin kultstatus.

Balayage er især blevet populært blandt kendte, hvilket formentlig er grunden til, at metoden er blevet så efterspurgt. Balayage kan ses på berømtheder som Hailey Bieber, Chrissy Teigen og Gisele Bündchen.

Hvorfor skal jeg få lavet balayage?

Med balayage får man et rigtig flot og naturligt resultat – og det kræver mindre vedligeholdelse i forhold til andre hårfarveteknikker, som fx reflekser. Det betyder selvfølgelig også, at det er en væsentligt billigere måde at farve håret på, da det ikke kræver, at man besøger sin frisør hver femte uge. 

Hårfarveteknikken er helt sikkert den mest populære i 2020, og det er en stilart, der er kommet for at blive. Balayage giver et virkelig flot og tidløst look, som ikke ser ’lavet’ ud – what’s not to like!

Kan jeg få lavet balayage?

Metoden virker til både lyst og mørkt hår – og du kan derfor få lavet balayage ligegyldigt, om du er blondine eller brunette. Din frisør kan guide dig til, hvor stor kontrasten skal være mellem din egen farve og afblegningen – med balayage er der ingen regler for hvor mørk eller lys den skal være, og kan derfor skræddersys til dit look. 

Om du har lige, krøllet eller bølget hår, er ligegyldigt – balayage kan sagtens fungere og se rigtig flot ud til forskellige hårtyper. Teknikken er ligeledes rigtig fin på de fleste hårlængder – men har du meget kort hår, er der andre metoder, der bedre kan anbefales. Det tager fra 3-4 timer at få lavet en balayage farvning.

Hos RODEO koster det fra 1.839 kr. med Vennekort at få lavet en balayage. Læs mere om RODEO Vennekort og de mange fordele her.

hårfarvninger
Balayage

Baylaiaaage? Boolayage? Bolognaise? Psssssst… Svært ved at udtale balayage?

Sådan udtales det: [BA-LÆ-ARSH]

Vi håber, at dette blogindlæg var med til at afmystificere ’balayage’ konceptet. Hvis du stadig er i tvivl om balayage er det rette for dig, så book en tid hos RODEO, så vil en af vores dygtige frisører guide dig til den bedste farveteknik til dit hår. 

Book en tid hos din lokale RODEO salon allerede i dag (tryk blot oppe i højre hjørne på BOOK TID). Vi håber at se dig hos en af vores frisører i København. Find din nærmeste salon her.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Den store guide til Ombré