Guide: Vitaminer til håret - sådan får du sundt og stærkt hår

Guide: Vitaminer til håret - sådan får du sundt og stærkt hår

Har du tyndt og slidt hår, der knækker af fra spidserne? og har du prøvet alle slags shampoo og balsam for at redde lokkerne? Så er det måske værd at se på, om du får de rigtige vitaminer til håret. Vitaminmangel er nemlig en af de største årsager til, at vi får tyndt og usundt hår. 

Herunder kan du læse om de vigtigste vitaminer til håret.

vitaminer til håret

Er vitaminmangel skyld i, at mit hår knækker?

Der kan være flere grunde til, at håret bliver skadet og slidt. Vejr og vind, kemikalier fra stylingprodukter og den mad, vi indtager, er alt sammen noget, der påvirker sundheden af vores hår. Gennem vores kost får vi de vitaminer til håret, det har brug for, for at være sundt og stærkt. Hvis du over en længere periode ikke har fået de rigtige vitaminer til håret, kan det have en effekt på hårets sundhed. 

 

Hvordan ved du, om du mangler vitaminer til håret?

Det kan være svært at sige, om det er vitaminmangel, der er skyld i, at håret bliver tyndt og knækker. Det vigtigste er at spise sundt og varieret, da det er herigennem, du får alle de vitaminer til håret, du har brug for. Det kan dog ske, at du over en periode har spist for ensformigt, og derfor mangler vitaminer til håret. 

Hvis du mistænker, at du mangler vitaminer til håret gennem kosten, kan du læse om de vigtigste mineraler og vitaminer herunder.

Hvad er de vigtigste vitaminer til håret?

Ligesom vores hud består vores hår af celler, der har brug for næringsstoffer for at fungere optimalt. Der findes en række vitaminer og mineraler til håret, der er helt essentielle for hårets sundhed, fylde og elasticitet.

 

Biotin

Biotin er et vigtigt vitamin for vores celler. Vitaminet er helt essentiel for optimal cellevækst, og mangel på vitaminet kan føre til hårtab. Biotin er et af de vigtigste vitaminer til håret, og det er derfor godt at kigge efter kosttilskud, der indeholder vitaminet. Du kan dog let få vitaminet gennem kosten, da det findes i de fleste fødevarer. Æggeblommer, hvedeklid og havregryn er især rige på Biotin.


Selen

Selen aktiverer produktionen af aktive immunceller og bidrager til, at immunforsvaret fungerer optimalt. Selen er derfor vigtigt for vedligeholdelsen af både hår og negle. Selen er et mineral, der findes i fisk og kød, men det kan også købes som kosttilskud. 


Kobber

Kobber bidrager til et normalt stofskifte og er vigtig for immunsystemets funktion. Kroppen er afhængig af mineralet for opretholdelsen af en normal produktion af melatonin, som er det stof, der afgør farven på håret og huden. Kobber findes i små mængder i langt de fleste fødevarer, men rejer og svampe er især rige på mineralet. 


E-vitamin 

E-vitamin er en antioxidant og et af de vigtigste vitaminer til håret. E-vitamin beskytter kroppens celler mod nedbrydelse også kaldet oxidativ stress. Vitaminet findes i mejeriprodukter, fuldkorn, fisk og nødder. 


Zink

Zink er et mineral, der er vigtig for hårets sundhed. Det beskytter cellerne mod nedbrydelse, og er derfor et helt essentielt mineral for vores hår, negle og knogler. Zink findes bla i østers, spinat, fuldkorn, nødder og græskarkerner.

Vi håber, at du blev inspireret af dette blogindlæg. Hos RODEO har vores frisører mange års erfaring med hårpleje og gode rutiner, book derfor en tid i dag, hvis du leder efter rådgivning til, hvordan du kan få sundt og stærkt hår. Du kan booke via rodeo.bestilling.nu eller ovenfor på den gule knap i højre hjørne.