Sådan forhindrer du hårtab - Shampoo mod hårtab og andre gode råd

Alle mennesker mister mellem 100-200 hår dagligt – og det er helt almindeligt. Men begynder du at opleve, at håret bliver mere tyndt på toppen end normalt, har du muligvis begyndende hårtab. Selvom hårtab er et udbredt problem, kan det virke som et uoverskueligt projekt at få bugt med. Det er både frustrerende og ubehageligt at opleve, at håret tynder ud – men der er flere ting, du selv kan gøre for at undgå det. 

I denne guide kigger vi nærmere på, hvad der forårsager hårtab, og hvad man selv kan gøre for at modvirke hårtab. Læs med her for at få gode råd mod hårtab.

Hvad skyldes hårtab? 

Det er svært at give en ‘one-size-fits-all’ forklaring på, hvorfor nogle oplever hårtab. Der findes mange forskellige typer af hår – og derfor også forskellige årsager og forklaringer på, hvorfor vi oplever at tabe håret. 

Selvom hårtab kan være et symptom på dårlig kost eller vitaminmangel, er det i langt de fleste tilfælde forbundet med genetik – derfor kan du med stor sikkerhed finde forklaringen på dit hårtab, hvis du ved, at en af dine forældre også har lidt af hårtab. 

En anden væsentlig årsag til hårtab er de naturlige processer kroppen går igennem, når vi ældes. Det er helt almindeligt, at håret bliver tyndere, når vi bliver ældre. Mange mænd og kvinder vil begynde at opleve, at håret bliver tyndere i trediverne og fyrrerne. 

Stress er også en af de mest udbredte forklaringer på hårtab og ligesom mangel på protein, mangel på vitaminer og hormonelle ubalancer, graviditet, pubertet og menopause også kan være skyld i hårtab.

Hvordan kan man modvirke hårtab?

Hold dig selv hydreret 

Hårskaftet bruger omkring 1 liter vand om dagen. Derfor er det vigtigt at sørge for at få minimum 4 glas vand i løbet af dagen for at sikre, at håret for den rette mængde væske. At være hydreret er vigtigt for at give håret de bedste betingelser, og det kan bidrage til en naturlig af hårets vækst.

Få de rigtige vitaminer

Vitaminer er ikke kun vigtige for din generelle sundhed – de kan også modvirke hårtab. 

  1. Vitamin A fremmer nemlig en sund produktion af talg i hovedbunden. 
  2. Vitamin E forbedrer blodcirkulationen i hovedbunden, som hjælper hårfolliklerne til at fungere optimalt. 
  3. Vitamin B bidrager til opretholdelsen af din hårfarve.

Flere proteiner i kosten

I nogle tilfælde kan hårtab skyldes en dårlig kost. Derfor er det vigtigt at spise varieret, hvis du oplever, at håret tynder ud. Her skal du være særligt opmærksom på dit protein indtag – proteiner er nemlig vigtige for hårets optimale vækst. 

Du får særligt protein gennem kød, fisk, soya eller plantebaseret protein såsom ris, ærter eller lignende.

Vær opmærksom på, hvad der reducerer hårvækst

Hvis du ønsker at holde dit hår sundt, skal du være opmærksom på de vaner, der kan reducere hårvæksten. Rygning og alkohol er to af de værste syndere, når det kommer til hårtab. Når man ryger cigaretter reduceres mængden af blod, der strømmer til hovedbunden, og det kan føre til en reduktion i hårvæksten. Hvis du begynder at opleve hårtab, er rygning og alkohol to vaner, du virkelig bør overveje at få bugt med. 

Flere studier har vist, at stress har haft forbindelse til hårtab. Yoga og meditation har vist at have en positivt effekt i at modvirke stress, og det er to ting, du kan starte op kvit og frit hjemme fra. 

Generel fysisk aktivitet bidrager også til at afstresse kroppen. Svøm, løb eller tag ud på en cykeltur. 30 minutters fysisk aktivitet om dagen kan hjælpe med at balancere dine hormonelle niveauer, som hjælper med at reducere dit stressniveau og potentielt også dit hårtab

gode råd mod hårtab

Shampoo mod hårtab – virker det?

Vi skal tilbage til det, vi startede med. Nemlig shampoo mod hårtab. Her hos RODEO fører vi en række produkter, der bidrager til netop hårvækst og modvirkelsen af hårtab. Vi har særligt gode erfaringer Kevin Murphys PLUMPING line. 

Kevin Murphys produkter er cruelty-free, som betyder, at de ikke er testet på dyr. Ligeledes er plumping produkterne fri for parabener og sulfater. I produkterne er der ingredienser som oleanolsyre fra Hemsleya roden, Apigenin fra persille og Biotin BHK. Sidstnævnte er inspireret af industrien omkring øjenvippe vækst og længde. Det komplekse er nøglen i disse Kevin Murphy produkter, og alle ingredienser er testet og videnskabeligt blevet bevist til at virke. Produktet er altså skabt til at mindske risikoen for hårtab og øge risikoen for hårvækst – mens oleanolsyre også kan bidrage til at forhindre for tidlig ældning af håret. I produkterne er der også tilsat ingefærrod og nælde ekstrakter, som er en effektiv kilde til aminosyrer, og som styrker hårsækkene.

shampoo mod hårtab

Om shampoo mod hårtab vil virke på dig, kan være svært at sige. Det er individuelt, hvad der skyldes hårtab, derfor vil det også være svært at sige, om produkter mod hårtab kan løse netop dit problem. Produkter som shampoo og balsam mod hårtab kan med høj sandsynlighed til at bidrage til din hårvækst –  men det er vigtigt at tænke over de andre valg, du kan tage i livet for at reducere hårtab. En have sundt hår er mange ting, men det er vigtigt at starte med at tage et kig på dine vaner for at se, hvad du selv kan gøre for at undgå for tidligt hårtab. Det kræver selvfølgelig en omvæltning, og det kan være hårdt at holde sin motivation oppe til at gennemgå ændringer i livet som disse – men det er altså blandt andre nogle af de her ting, der kan have positiv indvirkning på dit hår, ligesom andre komponenter i kroppen dog også vil nyde godt af det. Så det er jo bare en ekstra bonus!

hårtab

Få vejledning om produkter til hårvækst hos RODEO

Vi sælger de ovennævnte Kevin Murphy produkter sammen med andre produkter, der bidrager til hårvækst i alle vores saloner rundt omkring i Storkøbenhavn. Her kan du få en nøjagtig vejledning om produkterne, og du kan få en mere dybdegående forklaring af anvendelsen af dem. Du skal blot komme ind og nævne dit behov, og så vil du få personlig betjening af vores professionelle frisører.