Hårtab er et af de mest almindelige hverdagsproblemer på global plan. Faktisk påvirker det omkring en tredjedel af befolkningen, og alle mennesker mister omkring 100 hår dagligt. Det er dog ganske naturligt, hvorfor du heller ikke skal bekymre dig om, at der falder et par hårfollikler af. Til gengæld er der mange mænd og kvinder, der lider strengt af hårtab. I denne guide kigger vi nærmere på, hvad der forårsager hårtab, og hvordan man kan arbejde på at modvirke hårtabet. I den forbindelse kommer vi blandt andet med anbefalinger til brug af shampoo mod hårtab. 

Hvad skyldes hårtab? 

Det er svært at definere en universel grund til, at enkelte individer oplever hårtab, fordi der findes så mange forskellige typer af hår og dermed forskellige typer hårtab. I de fleste tilfælde af hårtab, er det ikke forbundet med en indvendig sygdom, ligesom det heller ikke kan identificeres gennem dårlig kost. Hår kan simpelthen blive tyndere som følge af forudbestemte genetiske faktorer og generelle følger af en aldringsprocess. Mange mænd og kvinder oplever måske milde symptomer på, at håret fortyndes i deres 30ere og 40ere. Livets forskellige omskiftelser er til gengæld noget, der kan påvirke hårtab, som eksempelvis sygdomme (fx. syfilis, jernmangelanæmi), mangel på protein, mangel på vitaminer og hormonale ændringer såsom disse, man oplever i graviditet, pubertet og menopause. 

Hvordan kan man modvirke hårtab?

Hold dig selv hydreret 

Hårskaftet bruger omkring 1 liter vand, så drik minimum 4 til 8 glas vand i løbet af dagen for at holde sig godt hydreret. Dette kan bidrage til en ganske naturlig måde at opbygge hårvækst på. 

Anvend vitaminer

Vitaminer bidrager ikke kun til din generelle sundhed – de kan rent faktisk også modvirke hårtab. Vitamin A fremmer nemlig en sund produktion af talg i hovedbunden, og vitamin E forbedrer blodcirkulationen i hovedbunden, som hjælper hårfolliklerne til at forblive frugtbar. Slutteligt bidrager vitamin B til en sund hårfarve.

Flere proteiner i kosten

Overvej alligevel hvad du spiser! Proteiner er en stærk ressource til at bremse hårtab, eftersom at det forstærker hårets sundhed. Det kunne være magert kød, fisk, soya eller plantebaseret protein såsom ris, ærter eller lignende. 

Vær opmærksom på, hvad der reducerer hårvækst

Hvis du ønsker at holde dit hår sundt, skal du ligeledes være opmærksom på de ressourcer, som kan reducere hårvæksten. Rygning og alkohol har eksempelvis vist sig at være ressourcer, der er med til at forringe hårvækst. Ved at ryge cigaretter reduceres mængden af blod, der flyder til hovedbunden, hvilket skaber en reduktion i hårvæksten. Hvis du begynder at opleve hårtab, er dette to vigtige vaner, du selv kan påvirke. Prøv derudover at være afstresset og balanceret. Nogle studier viser også, at stress har haft forbindelse til hårtab. Du kan til en start forebygge stress gennem meditation og yoga for eksempel. To metoder der ikke kræver det helt store at komme i gang med, udover dit fokus.  Fysisk aktivitet bidrager ydermere til at afstresse. Svøm, løb eller tag ud på en cykeltur. 30 minutters fysisk aktivitet om dagen kan hjælpe med at balancere dine hormon niveauer, som hjælper med at reducere dit stressniveau og potentielt også dermed dit hårtab.    hårtab  

Shampoo mod hårtab – virker det?

Vi skal tilbage til det, vi startede med. Nemlig shampoo mod hårtab. Her hos RODEO fører vi nemlig en række produkter, der bidrager til netop hårvækst, og et produkt vi særligt er stolte af, er Kevin Murphys PLUMPING line. Først og fremmest er Kevin Murphys produkter fuldstændig cruelty-free, som betyder, at de ikke er testet på dyr. Ligeledes er plumping produkterne fri for parabener og sulfater. Der er i produkterne tilføjet ingredienser såsom oleanolsyre fra Hemsleya roden, Apigenin fra persille og Biotin BHK. Sidstnævnte er inspireret af industrien omkring øjenvippe vækst og længde. Det komplekse er nøglen i disse Kevin Murphy produkter, og alle ingredienser er testet og videnskabeligt blevet bevist til at virke. Produktet er altså skabt til at mindske risikoen for hårtab og øge risikoen for hårvækst – mens oleanolsyre også kan bidrage til at forhindre for tidlig ældning af håret. Ydermere er der tilføjet ingefærrod og nælde ekstrakter i produkterne, som er en effektiv kilde til aminosyrer – som styrker hårsækkene.  Med andre ord er det selvfølgelig personligt om shampoo mod hårtab virker. Det er individuelt og varierer fra individ til individ, eftersom at vi alle reagerer forskelligt. De rigtige produkter indenfor shampoo og balsam har helt sikkert høj sandsynlighed til at kunne bidrage til din hårvækst! Det er dog også virkelig vigtigt at tænke over de andre vigtige valg, du kan tage i livet for at reducere hårtab. Det gode er, at de førnævnte ting også kun forbedrer din øvrige sundhed, som gør dig fysisk og mentalt stærkere i mange andre situationer! 

Få vejledning om produkter til hårvækst hos RODEO

Vi sælger de ovennævnte Kevin Murphy produkter sammen med andre produkter, der bidrager til hårvækst i alle vores saloner rundt omkring i Storkøbenhavn. Her kan du få en nøjagtig vejledning om produkterne, og du kan få en mere dybdegående forklaring af anvendelsen af dem. Du skal blot komme ind og nævne dit behov, og så vil du få personlig betjening af vores professionelle frisører