Har du fedtet hår? Sådan løser du problemet | RODEO

Har du fedtet hår? Sådan løser du problemet

Fedtet hår kan være kilde til stor frustration hos både mænd og kvinder, og for mange kan det virke som et uoverskueligt projekt at komme til livs. Mange sætter lighedstegn mellem fedtet hår og uplejet hår – men de to ting hænger sjældent sammen. Det er nemlig ofte personer, der vasker hår for ofte, som oplever at få fedtet og klasket hår.

Uanset om dit fedtede hår skyldes en dårlig hårplejerutine eller genetik, så er der flere ting du selv kan gøre for at forhindre, at dit hår ser fedtet ud.

Læs med og se, hvad du selv kan gøre for at undgå fedtet hår.

fedtet hår

Hvorfor får man fedtet hår?

Ligesom andre steder på kroppen har din hovedbund talgkirtler, der producerer talg. Talg udskilles i hovedbunden for at beskytte den mod bakterier og for at undgå udtørring. Derfor er produktionen af talg essentiel for hovedbundens sundhed og balance.  

Fedtet hår skyldes en overproduktion af talg i hovedbunden – og det kan der være forskellige årsager til. Nogle typer hår fedter for eksempel hurtigere end andre. Det er mere udbredt hos dem, der har tyndt eller fint hår, da olierne fra hovedbunden har lettere ved at trænge igennem hovedbunden. Men fedtet hår kan også skyldes hormonelle forandringer, genetik, forkert kost eller den simple årsag, at du vasker dit hår for ofte.

De fire største årsager til fedtet hår:

1. Du vasker hår for ofte

Du har sikkert hørt det før: for meget hårvask leder til fedtet hår. Men hvor meget hårvask er for meget? Som hovedregel skal man ikke vaske håret mere end to til tre gange på en uge, men gerne endnu mindre hvis muligt.

Hver gang vi vasker vores hår, så affedter vi hovedbunden. Nu mere vi vasker håret og fjerner de naturlige olier fra hovedbunden, nu mere talg produceres der samtidigt.

Selvom daglig hårvask kan virke som den eneste løsning på fedtet hår, er det alligevel en god idé at lade være. Hvis du afvender dit hår fra de daglige vaske, så vil din hovedbund regulere produktionen af talg over tid, og du vil opleve at dit hår bliver mindre fedtet.  

Nogle mennesker vil dog altid have en tendens til at få fedtet hår hurtigt. Det er ofte personer med meget fint eller tyndt hår. Her er løsningen at benytte sig af milde shampooer, som du kan bruge på daglig basis uden at slide for meget på dit hår.

 

2. Du bruger tørshampoo

Tørshampoo kan være en god nødløsning på de travle morgener – men overdreven brug af tørshampoo kan lede til mere fedtet hår over tid. Tørshampoo suger olierne fra håret, og får det til at se nyvasket ud. Men modsat almindelig shampoo fjerner det ikke snavs og skidt fra hovedbunden. Det kan have en negativ effekt på din hovedbunds sundhed og lede til større produktion af talg og skel.

Gem derfor tørshampooen til de morgener, hvor du er sen på den og ikke når i bad.

3. Du bruger forkerte produkter

Når du har en tendens til fedtet hår, er det vigtigt ikke at benytte produkter, som er for fugtgivende. Dit hår er nemlig allerede mættet med naturlige olier, og for ’fede’ produkter kan derfor få dit hår til at se endnu mere fedtet og klasket ud. Du kan derfor med fordel benytte dig af en shampoo, der har en afrensende og balancerende effekt.

Hos RODEO har vi en række produkter, der er udviklet med henblik på at balancere fedtet hår. Book en tid og få personlig vejledning til de bedste produkter til dit hår.

4. Du rører for meget ved dit hår

Det lyder måske åbenlyst – at fedtet fra dine hænder ender i dit hår, hvis du ofte kører dine hænder igennem det. Men ofte er det en vane mange har helt uden at være klar over det. Udover at det fedter dit hår at røre ved det ofte, så slider det også på håret. Prøv at læg mærke til, om det er noget, du kommer til at gøre. Hvis svaret er ja, så er den lette løsning af sætte håret op i en periode indtil, at du er vendt af med den dårlige vane.

Døjer du med fedtet hår? Har du brug for flere løsninger?

Hos RODEO har vi stor erfaring med alle typer hår, og vores dygtige frisører har mange års erfaring med hårpleje og gode rutiner. Book en tid allerede i dag og få en vurdering af dit hår samt gode råd til, hvordan du kommer fedtet hår til livs.