Hårfarvning: 5 ting, der er værd at vide, før du farver dit hår
Hårfarvning

Hårfarvning: 5 ting, der er værd at vide, før du farver dit hår

Uanset om du drømmer om solkyssede reflekser i håret, eller du overvejer at farve lokkerne mørkebrune – er det sikkert at sige, at hårfarve spiller en rolle i at udtrykke sig selv. At ændre sin hårfarve er en spændende ting, men det er vigtigt at gøre sig en række overvejelser, inden man tager springet. Vi har samlet de vigtigste ting, som vi mener, man skal overveje, før man ændrer sin hårfarve.

1. Lav din research

Før du vælger at få farvet dit hår, så er det vigtigt, at du undersøger præcis, hvad det er, du gerne vil have lavet. Find ud af, hvilken hårfarve du ønsker ved at søge lidt rundt på nettet, og mens du kigger, så overvej: passer den her hårfarve til mit ansigt, min hud- og øjenfarve? Det er også værd at overveje om den farve, du har fundet, er realistisk at lave med den type hår, som du har. Har du fx meget mørkt eller sort hår, så er det måske værd at gentænke, om du gerne vil være blond. Det kræver nemlig meget vedligeholdelse at gå fra meget mørk til meget lys, og det kan også være meget udtørrende for håret.
Hårfarvning

2. Fortæl din frisør, præcis hvad du gerne vil have

Den letteste måde at opnå det ønskede resultat med hårfarvning er ved at have aftalt med din frisør helt præcist, hvad du ønsker at få lavet.

Det er ikke nok bare at fortælle din frisør, at du gerne vil farves blond eller brunette, da der selvfølgelig findes mange forskellige nuancer.

Du kan fx vise din frisør et billede af den hårfarve, du ønsker. På den måde er du sikker på, at frisøren forstår hvilken farve du gerne vil have, og du kan nemmere få vejledning i, om det er muligt at få lavet den farve, du har fundet.

3. Overvej vedligeholdelsen

Nogle hårfarver er lettere at holde ved lige end andre. Det betyder derfor også, at visse hårfarver vil være dyrere i længden end andre, da de kræver flere besøg hos frisøren for at vedligeholde farven.

En ’balayage’ er den billigste og nemmeste hårfarvning i længden, da farveteknikken ikke giver skarpe udgroninger. Ved balayage lægges farven et stykke fra bunden, og det betyder, at man sagtens kan vente længe mellem genopfriskninger hos frisøren eller helt vælge at lade det lokkerne gro ud, uden at det ser fjollet ud.

Røde nuancer er derimod de sværeste at holde ved lige. En flot, rød farve er svær at opnå, og den falmer hurtigere end andre hårfarver. Så hvis du er på udkig efter en ny hårfarve, men ikke har lyst til meget vedligeholdelse, så er det værd at genoverveje, om du skal være

Balayage

4. Huskeregler, før du farver

Hvis du beslutter at farve lokkerne, er det vigtigt, at du giver dit hår de bedste betingelser, inden du springer ud i det.
  • Brug en god hårkur aftenen inden farvningen for at give håret massere fugt og pleje. Undgå også at vaske håret dagen inden hårfarvningen for at bevare de naturlige olier i håret, der beskytter mod det slid, farven kan medføre. Hvis dit hår er velfugtet, før du får det farvet, vil resultatet blive endnu bedre.
  • Står du, og skal til bryllup eller et andet stort event? Så book med hårfavningen i god tid, da resultatet altid vil være pænere efter lidt tid, når farven er faldet til. Tommelfingerreglen er ca. en uges tid. 
  • Undgå at bade i svømmehallen, eller andre steder med klorholdigt vand. Kloren i vandet kan nemlig ændre din hårfarve og give grimme misfarvninger. Det er især vigtigt at undgå klorvand, hvis du har fået en lys hårfarve, da håret kan få et grønligt skær.

5. Book en konsultation

Hvis du ønsker at farve dit hår, er det vigtigt at finde den helt rigtige salon. Der findes masser af frisører i København, men det er ikke alle, der er lige gode til hårfarve. Undersøg derfor grundigt, hvad den frisør, du har valgt, kan tilbyde. Det er altid en god idé at tjekke salonens anmeldelser på nettet for at se, om andre har haft en god oplevelse. Det kan også være fornuftigt at kigge på billeder hos salonens Instagram for at se, om du kan lide det, frisørerne tidligere har lavet.

Hos RODEO er vi altid klar på at guide dig til at finde den helt rigtige hårfarve til dig og dit look. Kom forbi til en snak om hårfarve med en af vores dygtige frisører i vores saloner i København. Som eksempel er Sarah fra vores salon i Valby enormt passioneret og dygtig til hårfarvning. Book en tid hos din lokale RODEO salon allerede i dag.

Book en tid hos din lokale RODEO salon allerede i dag (tryk blot oppe i højre hjørne på BOOK TID). Vi håber at se dig hos en af vores frisører i København. Find din nærmeste salon her.

konsultation