Tør og kløende hovedbund? Læs her, hvordan du slipper af med problemet

Tør og kløende hovedbund? Læs her, hvordan du slipper af med problemet

Vi ville lyve, hvis vi sagde, at en tør og flaget hovedbund ikke er frustrerende. At drysse fra hovedbunden er lidt ligesom at opdage, at man har haft pesto mellem tænderne en hel dag – et velkendt scenarie, men ikke desto mindre ét man gerne vil undgå.

Der er forskellige grunde til, at man kan have en tør hovedbund. Det er heldigvis et meget almindeligt problem, og der er massere af metoder til at komme problemet til livs. Læs her og find ud af, hvad du selv kan gøre for at slippe af med en tør og irriteret hovedbund.

rodeo

Tør hovedbund eller skæl?

 For at finde løsningen på problemet er det vigtigt at afgøre, om du har en tør hovedbund, eller om du har skæl. Mange tror fejlagtigt, at en tør hovedbund er det samme som at have skæl – men der er forskel. For at finde ud af hvilket problem, du har med at gøre, skal du kigge på flagerne i håret.

Skæl er typisk større og fedtede flager med et gulligt skær, der ligger tæt op ad hovedbunden. Skæl skyldes en svamp og skal behandles med skælshampoo. Læs mere om behandlingen af skæl her

Små, hvide flager, der drysser fra hovedbunden, er derimod et tegn på en tør hovedbund. Kløe og irritation er også typiske symptomer på en tør hovedbund.

Hvorfor får man en tør hovedbund?

 En tør og dryssende hovedbund skyldes en ubalance i hovedbunden. Denne ubalance kan opstå som et naturligt resultat af sæsonskifte som for eksempel overgangen fra sommer til vinter. De skiftende temperaturer kan føre til, at hovedbunden bliver tør og irriteret. En tør hovedbund kan også komme ved, at man opholder sig for meget i tør luft eller har skruet for højt op for radiatoren derhjemme.

Når hovedbunden bliver tør og irriteret, skyldes det, at huden er affedtet og mangler talg. Kemikalier fra shampoo og andre produkter, der anvendes på håret, kan lede til en tør hovedbund. De kemikalier, som shampooer indeholder, affedter både håret og hovedbunden, og det kan lede til kløe og tørre hvide flager, der drysser fra hovedbunden.

I sjældne tilfælde kan en tør hovedbund, skyldes genetik. Alle mennesker er forskellige –

nogle overproducerer talg og får lettere fedtet hår, mens andre kan producere for lidt talg i hovedbunden og dermed have tendens til få en tør og kløende hovedbund.

Hvordan slipper man af med en tør hovedbund?

For at komme en tør hovedbund til livs er det vigtigt at genopbygge balancen i hovedbunden. En tør hovedbund mangler fedt (talg), og problemet skal derfor løses ved at genfugte hovedbunden både indefra og udefra.

 

Fire effektive løsninger på en tør hovedbund:

 

1. Drik masser af vand.

En tør hovedbund kan skyldes dehydrering, derfor er det vigtigt at drikke mindst 1,5 liter vand om dagen for at modvirke tørhed i hovedbunden.

2. Brug milde og plejende produkter designet til at fugte hår og hovedbund.

En tør hovedbund skyldes ofte brugen af skrappe produkter til håret, der indeholder affugtende kemikalier. Når du vælger shampoo og balsam, kan du med fordel styre uden om produkter, der indeholder Sulfat – et kemikalie, der affedter huden og håret.

3. Brug en hårtørrer.

En våd og fugtig hovedbund kan lede til irritation og tørhed – sørg derfor for altid at tørre håret helt med en føntørrer efter hver vask.

4. Brug en hårkur eller balsam i hovedbunden.

Når du har vasket hår, er det en god idé at tilføre fugt til hovedbunden med en hårkur eller balsam. Sørg for at massere hovedbunden og lade produktet virke i et par minutter. Afslut med at skylle håret og hovedbunden grundigt.

Vi håber, at dette blogindlæg kunne give dig råd og vejledning til, hvordan du slipper af med en tør og irriteret hovedbund. Mangler du mere vejledning til, hvordan du får en sund hovedbund – så book en tid hos en af vores frisører i Københavnsområdet i dag og få en personlig vurdering af, hvad der vil virke bedst til dig og dine behov. Tryk blot på knappen oppe i højre hjørne.