Guide: Sådan laver du en blow drying af dit hår - RODEO

Guide: Sådan laver du en blow drying af dit hår

Du tænker måske at det er lige til, når det kommer til blow drying (føntørring) af dit hår. Men der ligger så meget mere arbejde i det, end man blot skulle tro. Det kræver en del, hvis du skal få det til at ligne en professionel stylists arbejde og med en korrekt blow drying, vil dit hår ikke blive skadet.

I denne guide har vi samlet en række tips til, hvordan du skal blow dry’e dit hår derhjemme, så du formindsker skade af håret.

1. Start med at lade håret tørre

Adskillige laver fejlen, at de føntørrer håret, når det er alt for vådt. Hvis du starter din blow drying med for vådt hår, risikerer du varmeskadet hår. Dit hår skal være mellem-tørt før du tænder din blow dryer. Start med at tørre det i håndklædet eller lufttør det, før du starter med blow drying af håret. Hvis du lader dit hår tørre inden, så reducerer du ligeledes selve tiden, det tager, at blow dry’e. Du undgår ligeledes ømme arme efter lange føntørringer.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Den store guide til Ombré

2. Undgå at bruge en børste i for vådt hår

Når dit hår er helt gennemblødt, er det vigtigt, at du undgår at bruge hårbørsten. Hvis du begynder at trække i dit hår, når det er gennemblødt, øger du chancerne for at beskadige håret.

3. Brug et varmebeskyttende middel til håret før blow drying

Nogen påstår at varmebeskyttende midler ikke virker. Men det gør det! Tænk på det ligesom solcreme til dit hår – hvis ikke du bruger dette risikerer du skader på håret. Der findes en række produkter, alt efter om de skal benyttes i vådt eller tørt hår. Derfor er det vigtigt, at du læser på produktet inden brug.

4. Brug tilbehøret til din blow drying af håret

Hører der også en masse tilbehør med til din blow dryer, som du måske ikke benytter dig af? Så bør du måske begynde at benytte dig af dem. Blow drying med diffuser er mindre ødelæggende for dit hår. Dette mundstykke holder luftstrømmen koncentreret og beskytter håret, da varmen ved brug af denne, ikke kommer i direkte kontakt med håret.

5. Blow dry håret fra rod til spids

Når du er i gang med blow drying af dit hår, er det vigtigt, at du føntørrer det fra rod til spids. Flere har en tendens med at starte i enderne, og efterfølgende arbejde sig op. Men denne approach vil efterlade dit hår fladt og kruset. Du skal starte forrest ved din hårgrænse og benytte børsten til at løfte håret. Når du blow dry’er, før så din hårbørste i takt med din føntørring. Gentag fra rod til spids indtil sektionerne af håret er tørt.

6. Arbejd i sektioner ved blow drying

Du har måske prøvet at dit hår bliver filteret under blow drying, dette kan være fordi du prøver at tørre alt dit hår på en gang, dette vil medføre knuder i håret.

For at opnå et bedre resultat, del dit hår op i sektioner.

7. Læg mærke til blow dry’erens indstillinger

Når du er i gang med blow drying af dit hår, er det vigtigt, at du føntørrer det fra rod til spids. Flere har en tendens med at starte i enderne, og efterfølgende arbejde sig op. Men denne approach vil efterlade dit hår fladt og kruset. Du skal starte forrest ved din hårgrænse og benytte børsten til at løfte håret. Når du blow dry’er, bør du føre din hårbørste i takt med din føntørring. Gentag fra rod til spids indtil sektionerne af håret er tørt.

Vi håber, at dette blogindlæg, har givet dig tips og tricks til, hvordan du fremover skal blow dry dit hår. Mangler du yderligere vejledning til, hvad du kan gøre, eller hvilke produkter der ville være gode i kombination med blow drying – så book en tid hos RODEO allerede i dag.

Rodeo 40% rabat på klip og farve

Den store guide til Ombré