Guide: Derfor bør du altid bruge conditioner | RODEO

Guide: Derfor bør du altid bruge conditioner

Det er essentielt at bruge conditioner, når det kommer til optimal sundhed i dit hår. Måske er du klar over det, men vores erfaringer fortæller os, at rigtig mange mennesker bruger conditioner uden at vide, hvorfor vi egentlig bør gøre det. Dette bliver du meget klogere på i denne artikel, ligesom du får indblik i, hvorfor du bør starte, hvis du slet ikke bruger conditioner i dag.

skæl

Hvad er conditioner?

Til at starte med er det relevant at forstå, hvad conditioner reelt set er. Ganske simpelt er det et fugtgivende virkemiddel, der er lavet af ingredienser såsom olier, silikone, blødgøringsmiddel og sæbe. Når disse kombineres, suppleres hårets fugt op, eftersom at noget af fugten i dit hår aftager, når du bruger shampoo. 

Der findes adskillige forskellige typer conditioner. Den mest populære er den traditionelle “deep conditioner”, som er en intensiv dybdegående fugtbehandling, der bruges lige efter shampoo. Derudover findes der en cleansing conditioner, som er en hybrid af shampoo og conditioner, der på samme tid renser og plejer håret. Desuden findes der en “leave-in-conditioner”, hvor navnet antyder formålet med denne. Den bruges efter bad og kræver ikke, at man skyller den ud. I stedet ernærer den håret og beskytter håret i løbet af dagen.

Hvordan bruges conditioner til håret?

Nu er du med på, hvad formålet med din conditioner er. Men hvordan bruges den? Der er faktisk ikke en rigtig eller forkert måde at gøre det på. En effektiv måde kan dog være via følgende: 

  1. Hæld produktet i hænderne i lange og flydende bevægelser. 
  2. Sørg for at du presser så meget vand som muligt ud af håret, efter du har brugt shampoo. 
  3. Lad produktet sidde i håret i ca. to minutter uden vand og vask det derefter ud. 

Tommelfingerreglen er ligeledes at bruge conditioner efter hver gang, du vasker dit hår med shampoo.

Hvilke fordele er der ved ‘konditionering’? 

Konditionering er det danske ord for det engelske ord conditioning. Teknisk set hjælper en conditioner dig med at genopbygge og styrke dine hårkutikler. Hårkutiklen er den yderste del af hårskaftet. Med andre ord betyder dette, at dit hår får mulighed for at fortsætte sin vækst, så det ligeledes har sværere ved at knække. Når håret udsættes i dagligdagen, bliver hårkutiklen også skadet, hvilket slutteligt kan føre til, at et hår knækker. En conditioner flyder ind i disse skader og dækker ind i håret, som assisterer hårkutiklen. Det er den helt åbenlyse fordel ved at bruge produktet. 

Derudover vil conditioners også glatte dit hår, modvirke filtreringer i håret, øge shine, reducere krøller og helt overordnet bare få dit hår til at føles bedre, når du stryger hænderne gennem det. 

Og er der så nogle negative bivirkninger forbundet med conditioners? Det korte svar er; meget, meget få. Hvis du for eksempel har særlige allergener, er dette stort set det eneste, der kan være skadeligt, hvis du bruger eller skal til at bruge conditioner. Derudover skal du være opmærksom på, at conditioners indeholder koldpressede olier, som skal vaskes ordentligt ud af håret (hvis du ikke bruger leave-in-conditioner).

Hvilken typer conditioner passer til dit hår?

Der er ikke nogen signifikante eller målbare resultater, der viser, at den ene type conditioner er bedre end den anden, hvis du har krøller, lyst, mørkt eller rødt hår. Her kan du gå tilbage til det første afsnit, hvor du kan overveje, om du har brug for en ‘deep’, ‘cleansing’ eller ‘leave in’ conditioner – alt efter dit behov. 

Til gengæld kan du med fordel forhøre dig hos din frisør og i RODEO, hvor vi glædeligt rådgiver dig i conditioners. Her kan vi sammen hjælpe dig med at finde den, der passer bedst til dig i forhold til overordnet effekt og dine personlige præferencer.

Conditioners hos RODEO

I RODEO forhandler vi adskillige, fantastiske conditioners fra blandt andet Kevin Murphy, L’Oréal og Living Proof. Kevin Murphy har blandt andet en varmebeskyttende leave-in-conditioner, som udglatter, styrker og genopbygger håret. Dette beskytter hovedbunden, øger glansen og styrker håret, ligesom den reparerer håret ind og ud – en af vores professionelle frisørers største anbefalinger ‘til hende’, som vi naturligvis forhandler i vores saloner. 

Som du kan høre, er conditioner et must i din hårpleje, hvis du ikke allerede bruger det. Du skal være meget velkommen til at komme forbi RODEO og høre mere om vores conditioners.