Træt af dine høje tindinger? Læs med her | RODEO

Træt af dine høje tindinger? Læs med her

Har dit hår trukket sig tilbage og skabt den karakteristiske V-formede hårgrænse? Så er du ikke alene. Det er nemlig op mod 85 procent af alle mænd, der vil opleve høje tindinger på et tidspunkt i deres liv.

Findes der en kur mod høje tindinger? Kan man helt forhindre hårtab? og hvad kan man selv gøre for at forhindre en V-formet hårgrænse? 

Få svaret her.

Hvad er høje tindinger?

Høje tindinger er et udtryk for, at man mangler håret i tindingerne, og at man derved har den karakteristiske hårgrænse, der ligner et ”V”. De høje tindinger rammer hovedsageligt mænd, da det skyldes det mandlige hormon, testosteron. 

Hvorfor får man høje tindinger?

Høje tindinger er helt naturlige og rammer mange mænd på et tidspunkt i deres liv. Høje tindinger kan opstå så tidligt som i 18-årsalderen. Høje tindinger er arvelige, og sandsynligheden for at få høje tindinger er derfor større, hvis ens far også har tendens til det. Høje tindinger skyldes i langt de fleste tilfælde genetik, men der er også en række andre årsager til, at man kan få høje tindinger. Dårlig kost og stress kan være skyld i begyndende hårtab og bidrage til at gøre de høje tindinger mere iøjnefaldende. 

frisør rodeo

Findes der en mirakelkur mod høje tindinger?

Det korte svar er: Nej, desværre gør der ikke det. Men der findes en række metoder, som har en dokumenteret effekt mod hårtab, der måske kan være en løsning for dig.

Her er nogle af dem: 

  • Naturlige kosttilskud: Kosttilskud kan være med til at sikre, at du får de rette vitaminer og mineraler for at give dit hår de bedste betingelser. Kosttilskud kan selvfølgelig ikke stå alene og skal suppleres med en sund kost for at have en indvirkning på dit hår.
  • Medicin mod hårtab: Der findes forskellige lægemidler mod hårtab. Konsulter din læge for at finde ud af mere.
  • Frisurer: Der findes en del frisurer, der fungerer med høje tindinger, såsom en tilbage-strøget frisure – her kan din frisør hjælpe dig med, hvad der vil klæde dig bedst. 
  • Cover-up: Cover-up produkter med hårfibre er en kortsigtet, men umiddelbar løsning. Den fungerer ikke for alle, men metoden er nem, så det er måske et forsøg værd. – Du drysser bare ’hårpudderen’ på de områder, hvor du gerne vil have, at håret synes mere tæt. 
  • Hårtransplantation: Denne metode er den mest drastiske og omkostningsfulde løsning på høje tindinger, men også den løsning, der leder til de bedste resultater. Hvis dine høje tindinger påvirker dig i en grad, at det går ud over dit selvværd og generelle velvære, kan det måske være løsningen for dig. 

Hvad kan jeg selv gøre for at undgå høje tindinger?

I mange tilfælde skyldes høje tindinger genetik – og har du først tabt håret i tindingerne kan det derfor ikke vokse tilbage ved ændringer i kosten, motion eller mirakel-vitaminkure. Men det betyder bestemt ikke, at kost ikke spiller en vigtig rolle – tværtimod. En sund livstil er nemlig essentiel, hvis du gerne vil undgå at få høje tindinger før tid, men også hvis du gerne vil modvirke hårtab på resten af hovedet. 

Hvis du vil modvirke begyndende høje tindinger eller hårtab, så undgå:

  • Rygning, da det forhindrer blodforsyningen til håret og frarøver håret den ilt, det er afhængigt af for at trives. Rygning forstyrrer hårets naturlige vækst og kan føre til hårtab. Det er derfor en god idé at kvitte smøgerne – hvis man gerne vil forhindre høje tindinger og styrke sit overordnede helbred. 
  •  At få for lidt søvn. Søvn er helt central for menneskers overordnede helbred og velvære, og det er derfor vigtigt at prioritere, hvis man gerne vil undgå begyndende hårtab og høje tindinger. Minimum otte timers søvn per nat siges at være vigtigt for at give kroppen den hvile, som den har brug for.
  • Dårlig kost. Dårlig kost kan lede til hårtab og derfor fremskynde høje tindinger. Det er derfor vigtigt at spise sundt og varieret, hvis du gerne vil undgå at tabe håret før tid. Kost styrer ikke alene, hvor sundt håret er – men det kan være med til at styrke hårets kvalitet. Fede fisk, grønne grøntsager og fuldkorn er dine bedste venner, hvis du gerne vil give dit hår gode forudsætninger for at blive på dit hoved i lang tid.