Sådan håndterer vi
coronatiltag i RODEO

Alle RODEOs saloner følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til coronavirus. 

Hos RODEO kan vi stolt meddele, at vi ikke har haft ét eneste tilfælde af coronavirus i nogle af vores saloner siden vores genåbning tilbage i april. I denne periode har vi ligeledes haft flere end 50.000 i stolene, og vi er klar til at tage endnu flere ind i den kommende periode. Vi har nemlig valgt at indføre en række tiltag og forholdsregler på tværs af vores saloner for at mindske smitterisikoen. 

Vores frisører og personale tager følgende forholdsregler i salonen: 

  • Vi anvender håndsprit jævnligt.
  • Vi holder afstand imellem stolene. 
  • Vi gør ekstra rent på overflader, dørhåndtag, dankortterminaler, frisørartikler, hårprodukter, materialer, stole mv.


Hvilke forholdsregler skal du foretage dig?

  • Mød op med et gyldigt coronapas, som enten er dokumentation for vaccination, negativ coronatest, eller at du har haft corona inden for de seneste 180 dage. For negativ coronatest, gælder det PCR test, der maksimum er 72 timer gammel eller lyntest, der maksimum er 48 timer gammel (find dit nærmeste testcenter her). 


Derudover vil vi gerne opfordre til, at du bliver hjemme, hvis du har symptomer på sygdom. Vi sætter ikke krav til, at du bærer mundbind i vores saloner, men du er naturligvis meget velkommen til at bære et. Vi, i RODEO, har et brændende ønske om, at vi alle forbliver sunde og raske, og derfor vil vi rigtig gerne passe på frisører, personale og selvfølgelig JER kunder. Vi glæder os til at byde jer velkommen i vores stole på tværs af Storkøbenhavn. Du skal være meget velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål vedr. vores forholdsregler mod coronavirus, eller hvis du har noget helt andet på hjerte.

Forskning viser, at det er sikkert at besøge din frisør

Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi får vores dejlige kunder tilbage i stolen, og heldigvis viser forskning også, at det er meget sikkert at gå til frisøren i forhold til infektion af covid-19. 

I Tyskland har et hold af forskere fra det tekniske universitet i Berlin undersøgt risikoen for at få infektion relativt til den situation og det sted, man befinder sig i. Udgangspunktet for undersøgelsen var, hvor stærkt virus overføres via aerosoler; altså de mindste viruspartikler, der flyder i luften. 

Kort fortalt sammenlignede aerosol-eksperterne de forskellige placeringer ved hjælp af en såkaldt “situation-relateret R-værdi”. En indikator på, hvor mange mennesker der sandsynligvis ville blive inficeret i en bestemt situation. Her blev det antaget, at én smittet person var i et rum med andre raske mennesker. 

Forskerne brugte den inhalerede virus dosis som grundlag for beregning af infektionsrisikoen, som afhænger af følgende: 

  • Emissionsrate
  • Åndedrætsaktivitet (kilde og modtager)
  • Aerosolkoncentration i rummet
  • Varighed af opholdet i rummet


Slutteligt regnede forskere med, at både hygiejne- og afstandsregler blev afholdt. Dernæst inkluderedes også effekten af mundbind i beregningerne. 

Resultaterne fra undersøgelsen kan ses i vores oversatte tabel nedenfor:

Lav risiko for infektion i frisørsaloner

Som det fremgår, er risikoen for infektion lavest i teatret, i operaen eller på museet, under den betingelse at kun 30% af rummet er besat, og at folk har mundbind på. 

Dernæst ser vi frisørbesøget, som blot har en R-værdi på 0,6, hvilket bekræfter det, som vi i RODEO har oplevet over hele perioden med Coronavirus. Nemlig at der er ganske lav risiko for at blive smittet, når man går til frisøren. Vi har endnu ikke haft et tilfælde af Corona i nogle af vores saloner. 

En af grundene til, at risikoen eksempelvis er højere ved at modtage infektionen i supermarkedet end i frisørsalonen er, at aktivitetsniveauet er meget lavere i frisørsalonen. Man sidder stille hos frisøren, mens man bevæger sig meget mere i supermarkedet, hvilket kan forøge produktionen af aerosoler. 

Virologer i undersøgelsen forsikrer altså om, at det er fuldstændig “virologisk forsvarligt” at besøge frisøren. Og det er vi rigtig glade for i RODEO. Din sikkerhed er i højsædet hos os, og vi glæder os til at udføre en ganske klipning.

Du kan læse hele artiklen om undersøgelsen her. Og på denne side kan du se selve forskningsrapporten, udarbejdet af blandt andre Martin Kriegel og Anne Hartmann fra det tekniske universitet i Berlin.