Guide: Find det rigtige pandehår til din ansigtsform

Pandehår er ikke bare pandehår. Frisuren findes nemlig i mange forskellige udgaver, og kan styles på utallige måder. Når du finder det perfekte pandehår til dit ansigt, vil det både fremhæve dine ansigtstræk og give din frisure mere kant – og så kan pandehår endda får dig til at se yngre ud (farvel, små irriterende linjer i panden). 

For at pandehåret kommer til sin fulde ret og komplimenterer dit ansigt bedst muligt, er det vigtigt at kigge på din ansigtsform, før du tager springet og klipper lokkerne af. Det er nemlig ikke alle slags pandehår, der klæder alle ansigtsformer. 

Vi har samlet de forskellige typer pandehår herunder – læs med og se, hvilket pandehår der passer til din ansigtsform.

Pandehår til runde ansigtsformer

Når du har et rundere ansigt, er det vigtigt at vælge den type pandehår, der leder opmærksomheden hen på kindbenene. Når man klipper pandehåret lige under kindbenene, vil det give illusionen af et slankere ansigt og dermed skabe et mere afbalanceret udtryk. ‘Curtain bangs’ eller sidegardiner, som det hedder på godt dansk, er perfekt til dig med et rundere ansigt. Midterskilningen og de bløde ‘gardiner’, vil sammen give et mere aflangt ansigt, da opmærksomheden vil ledes hen på kindben, pande og hage.

Pandehår til ovale ansigter

Gode nyheder! Har du en oval ansigtsform, kan du slippe afsted med de fleste typer pandehår. Det perfekte pandehår til din ansigtsform finder man ved at få skabt symmetri i ansigtet – og symmetri har man som udgangspunkt, når man har en ovalt ansigtsform. Med det sagt, så er det ovale ansigt en smule længere end det er bredt, derfor kan man skabe mere balance ved at få pandehår, der klippes under øjenbrynene.

Pandehår til ‘lange’ ansigter

Du er heldig, hvis du har et langt ansigt – de fleste typer pandehår passer nemlig til lange ansigter. Pandehår vil tilføje symmetri til et langt ansigt ved at fjerne fokus fra panden og få ansigtet til at fremstå kortere.Pandehår, der klippes på tværs og falder omkring øjenbrynene, passer især godt til lange ansigtsformer. 

Pandehår til hjerteformede ansigter

Med et hjerteformet ansigtsform, har du et rundere ansigt med en spids hage – dine bløde vinkler er nemme at elske – men når det kommer til pandehår, skal du være opmærksom på at få skabt længde i ansigtet. 

Hjerteformede ansigter bliver mere symmetriske ved pandehår, som forlænger ansigtet, som klippes på en måde, der trækker opmærksomheden hen på hagen.

Pandehår til firkantede ansigter

Når du har et kantet ansigt, hvor hage og kæbelinje er fremtrædende, er det vigtigt at skabe kontrast med pandehåret for at tilføre balance i ansigtet. Hold dig derfor til pandehår, der klippes i siderne, med bløde etager i for et mildere udtryk. ‘Gardiner’ eller ‘french girl fringe’ er to gode typer pandehår til dig med et mere kantet udtryk.

Vi håber, at du fandt inspiration til dit næste pandehår med dette blogindlæg. Mangler du mere inspiration eller vejledning til, hvilket pandehår der passer til din ansigtsform, så book en tid hos RODEO allerede i dag. Vores dygtige frisører har mange års erfaring, og de vil kunne give dig en kvalificeret vejledning til, hvilken frisure der bedst vil klæde dig.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andre artikler